Haken -- Minderen van een toer

In dit hoofdstuk leert u hoe u één steek of meerdere steken moet minderen in een toer. Goede uitleg.

HAKEN ---- MINDEREN MIDDENIN EEN TOER

 

Het minderen in het midden van 1 steek in het midden van het werk gebeurt door 2 halve steken te haken, dus door 2 lussen te halen zonder de steek af te maken en vervolgens 2 lussen in één keer af te haken

Wij geven u een voorbeeld van zo’n mindering in een toer vasten: steek de haaknaald door de 1e van de 2 steken, haal een lus en houd die op de haaknaald, steek de haaknaald door de 2e steek en haal weer een lus. U hebt nu 3 lussen op een haaknaald. Maak een omslag en haak de draad door de 3 lussen.

In haakwerk zijn de minderingen en meerderingen bijna niet te zien. Daarom is het raadzaam om de plaats van de minderen met een anders gekleurde draad aan te geven.

Maak een mindering naar rechts op de 2 steken vóór de aangegeven steek en een mindering naar links op de 2 steken na de aangegeven steek.

Het minderen van 2 steken. Haal 3 lussen en haal de draad vervolgend door alle 4 de lussen op de haaknaald. Wanneer deze minderen regelmatig herhaald moet worden, wordt de 1e steek van de mindering weer gemarkeerd met een anders gekleurde draad of steken markeerring. Haal steeds door die steek, de volgende en de daaropvolgende een lus en sluit de 3 lussen en de steek in één handeling.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »